LogoHjem

Kunst i bydel Østensjø

Tekst/foto: Knut Helge Midtbø

I Rundt vannet nr 10 tok vi utgangspunkt i kunstkartet for bydelen og skrev om fem kunstverk som er «kartlagt» der. Nå tar vi fem til. Målet er å øke interessen for denne viktige siden ved nærmiljøet og inspirere til å velge nye mål i nærmiljøet.

Denne skulpturen var med i forrige runde. En gutt med sydvest som i dag står på plenen ved Bøler samfunnshus. Denne gutten er nok tvillingbroren. Han står i alle fall flott plassert mellom husene inne på Manglerud gård. Solveyg Schafferers barneskulpturer er tallrike rundt omkring i Norge og de er svært populære overalt. Den kom opp i 1980.

Ved Manglerud politistasjon står to alvorlige skikkelser. Disse er laget i 1997 og kunstner er Svein Magnus Håvarstein.

I Haakon Tveters vei 13 står denne kalt «Fole i bronse». Den er laget i 1996 av Arne Durban.

Den andre av Skule Waksviks verk blant dagens fem verk er en and i bronse som står utenfor Manglerud gård og er laget i 1980. Sammen med gåsa fra Østensjø skole representerer den en populær og kjent kunstner i denne runden.

Utenfor Østensjø skole står et av Skule Waksviks verk. Gås i bronse ble laget i 1960. Kunstneren er kjent for skulpturer av fugler og dyr. Da jeg var der og tok bildet var vår venn gåsa surret med plastbånd og markert med plaststolper. Jeg gjetter på at fundamenteringen har vært rettet opp.