LogoHjem

Spillet om Sarabråten i september

Av Even Saugstad

Lørdag 15. og søndag 16. september kan du få Sarabråtens historie fortalt på en munter, levende og musikalsk måte, da settes nok en gang «Spillet om Sarabråten» opp på tunet der det en gang så fasjonable utfartsstedet i Østmarka lå.

Spillet er skrevet av Sigurd Senje (1919 - 1993) og ble første gang satt opp i 1976. Siden har det blitt vist en rekke ganger, og det har hele tiden vært lokale krefter som har stått for arrangementet. Det er Østensjø Kunstforening som står som arrangør. Gode og viktige støttespillere har de siste årene vært Østensjø historielag og Østmarkas Venner med god økonomisk støtte fra Bydel Østensjø. Østensjø barne- og ungdomsteater er også viktig samarbeidspartner som her får vise fram sine unge talenter.

Lørdagens forestilling begynner kl. 15.00, mens søndagens forestilling begynner kl. 13.00. Billettprisene er kr. 200,- (150,- for pensjonister og 100,- for barn) og billetter kjøpes på stedet (husk kontanter). Det blir også salg av kaffe og kaker.

Søndag arrangerer Sarabråtens venner en guidet tur i Sarabråten-/Hauktjernområdet med historisk informasjon blant annet ved vannbassenget, Speiderbautaen og Hauktjernskløftene. Turen starter fra Sarabråten kl. 11.15.