LogoHjem

Nytt om lokalhistoriske bilder

Av Inger Kjærnes

Den 10. mars var alt klart for åpningen av bildebasen ”Østensjøbilder” på Oppsal bibliotek. Leder av bydelsrådet, Arnfinn Aabø, trykket på de riktige knapper og representanter for Deichmanske bibliotek, Østensjøvannets venner og Østensjø Historielag kunne konstatere at vi var på nettet. Ved å gå inn fra historielagets nettside kan alle selv ta en titt.

To ”skannedager” på Bøler og Oppsal gav oss en del nye bilder, men kanskje ikke det helt store frammøtet vi hadde håpet på Oppsal. Bøler derimot, var meget bra.

Til nå er 500-600 bilder skannet og ligger tilgjengelig i basen. En del bilder fra en tidligere utstilling på Oppsal bibliotek er også klare for registrering, men vi oppdager at det er mange ”hull” i samlingen, særlig stedsmessig. Vi oppfordrer derfor alle til å komme med gamle bilder. Bilder fra 1950 og fram til nyere tid er også snart historie. Spesielt tenker vi på steder hvor gamle bygninger forsvinner for å gi plass til nye.

Etter en velfortjent ferie er prosjektets ildsjeler, Leif Dan Birkemo fra Østensjøvannets venner og Per Ove Dahl fra historielaget igjen i full gang med arbeidet. De er som regel å finne på Oppsal bibliotek mellom 12 og 15 hver onsdag. I hele september er det forøvrig utstilling på Oppsal bibliotek med smakebiter fra prosjektet.

Kari Ravnaas, Inger Kjærnes og Leif Dan Birkemo skanner og systematiserer historiske bilder